Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moscova va urmări acțiunile SUA de dezvoltare și amplasare a rachetelor

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России  М. Захаровой - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia nu va amplasa în nicio regiune rachetele sale atât timp cât acolo nu vor apărea armele americane.

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. Moscova va urmări acțiunile SUA de dezvoltarea  și amplasarea rachetelor de rază medie și scurtă cu bazare terestră, a declaratpurtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
Jens Stoltenberg a refuzat să răspundă la o întrebare legată de rachetele SUA în Europa

Tratatul Forțelor Nuclare Intermediare (INF) nu mai este în vigoare din luna august, la inițiativa SUA. Pentagonul a declarat că SUA au anunțat că vor dezvolta rachete cu rază medie și scurtă de acțiuni cu bazare terestră fără focoase nucleare, care mai anterior erau interzise de INF.

“Conform dispoziției președintelui Rusiei din 5 august, Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu alte instituții, va urmări cu atenție acțiunile SUA de dezvoltare, producție și amplasare a rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune, cu bazare terestră”, a declarat Zaharova în cadrul briefingului MAE.

Ea a subliniat că în cazul unor asemenea acțiuni ale SUA, Rusia va întreprinde măsuri de răspuns de asigurarea a propriei securități.

Fluxul de știri
0