Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiunea Iași–Chișinău, în filmul cunoscutului regizor Nicolae Ghibu

© Sputnik / Владимир Гальперин / Accesați arhiva multimediaOperația Iași – Chișinău
Operația Iași – Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, 14 august, ora 12.00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema: „Istoria operațiunei Iași – Chișinău în filmul idol al lui Nicolae Ghibu”.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. În curând în Moldova va fi marcată o dată memorabilă: 75 de ani de la eliberarea țării de către armata sovietică de sub ocupația străină, precum și 40 de ani de la lansarea filmului „Operațiunea codificată: Fulgerul de la miază-zi” al cunoscutului regizor de film sovietic și moldovean Nicolae Ghibu.

Această producție cinematografică redă evenimentele anului 1944 legate de pregătirea și desfășurarea operației Iași – Chișinău. Filmul „Operația codificată: Fulgerul de la miază-zi” dezvăluie activitatea anevoioasă a serviciilor de informații sovietic și german. Confruntarea dintre serviciile speciale a determinat în mare măsură rezultatele uneia dintre cele mai importante operații din istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Despre acest film și operațiunea Iași – Chișinău vor vorbi:

- Nicolae GHIBU, regizor, scenarist;

- Boris ȘAPOPVALOV, istoric.

Este invitat consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu POPOVICI.

Acreditare:
E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința de presă se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0