Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon oferă detalii despre noul acord PSRM-ACUM - Video

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a oferit mai multe detalii despre noul acord dintre PSRM și Blocul ACUM. Iată când ar putea fi semnat acestea.

CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Președintele Igor Dodon consideră că noul acord dintre PSRM și Blocul ACUM ar putea fi semnat chiar la începutul săptămânii viitoare. Șeful statului precizează că cele două părți au găsit limbă comună și că există și voință politică.

”Noi am convenit că vom discuta și vom avea un concept comun. Ne vom asuma angajamentul pentru a-l face public și a-l implementa. Voință politică este”, a declarat Dodon.

Șeful statului a enumerat principalele prevederi ale noului acord asupra căruia au ajuns la o înțelegere în proporție de 90-95 la sută. Totodată, Dodon a precizat că sunt purtate negocieri asupra viziunii comune în domeniul reformării justiției din Moldova.

”Cred că suntem la ultima etapă de semnare a acestui acord între două componente ale guvernării. Acest acord va fi contrasemnat și de președintele țării, ca suport pentru implementarea acestor reforme. Dacă finalizăm discuțiile referitor la reforma justiției săptămâna curentă - începutul săptămânii viitoare, atunci ar fi logic și corect și sperăm săptămâna viitoare să fie semnat”, a declarat Dodon.

Principalele prevederi ale acordului PSRM - ACUM

  1. Prevederi ce vizează politica internă și reformele care urmează a fi implementate.
  2. Activitatea în cadrul Parlamentului Moldovei - (nu va fi acceptat traseismul politic și crearea coalițiilor cu deputații din alte fracțiuni)
  3. O altă prevedere vizează participarea în cadrul alegerilor locale generale - președintele Dodon dorește ”un pact de neagresiune”.
  4. Un alt capitol va reprezenta viziunea comună asupra politicii externe a Republicii Moldova (în special este vorba de implementarea Acordului de asociere, și restabilirea relațiilor cu unii partenerii strategici).
Fluxul de știri
0