Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, nu va mai face politică din 2021

© REUTERS / HANNIBAL HANSCHKEAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Moldova
Abonare
Cancelarul Germaniei nu va mai ocupa o altă funcție politică după finalul mandatului actual, în 2021, și va încerca să ”doarmă un pic mai mult”, a afirmat Angela Merkel în cadrul unei întâlniri cu cititorii ziarului Ostsee-Zeitung.

CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Angela Merkel a declarat că nu prevede să se mai investească în activitatea politică după terminarea mandatului de cancelar, relatează Sputnik Franța.

Angela Merkel - Sputnik Moldova
Politică
Merkel, despre starea sa de sănătate și dacă poate îndeplini funcția de Cancelar

Ea a dat asigurări că va rămâne în politică, dar că nu va avea ”activitate politică intensă”, reacționând astfel la dubiile legate de capacitatea sa de a ocupa funcția ca urmare a crizelor sale de tremurat.

Merkel a subliniat de asemenea că nu are intenția de a ocupa un post, oricare ar fi acela, la nivelul UE.

Cancelarul a reamintit că a intrat în politică ”la finele anilor 80” și că e imposibil ”de spus că era un curs de inițiere”, după care a vorbit despre ceea ce va urma să facă după sfârșitul carierei politice.

”Voi încerca să dorm un pic mai mult și să merg la concert sau la operă cu soțul meu sau cu prietenii”, a spus ea.

Redactorul șef al publicației, Andreas Ebel, a întrebat-o pe Merkel ce ar dori să citească despre sine în manualele de istorie peste 50 de ani.

”Ea a făcut cât de bine a putut”, a răspuns cancelarul zâmbind.

La finele lui 2018, Angela Merkel a părăsit fotoliul de președinte al CDU, rămânând totuși cancelar. Ea a declarat că avea intenția să își onoreze până la capăt mandatul de cancelar.

Fluxul de știri
0