Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Merkel, despre starea sa de sănătate și dacă poate îndeplini funcția de Cancelar

© REUTERS / HANNIBAL HANSCHKEAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Moldova
Abonare
Primul episod straniu de tremurat a fost observat de presă în timpul întâlnirii cu președintele Ucrainei Volodimir Zelensky pe 18 iunie.

BRUXELLES, 20 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Declarația lui Merkel vine după ce ea a fost văzută tremurând în public de cel puțin trei ori în lunile recente, lăsând loc îngrijorărilor despre posibilele probleme de sănătate care ar putea să-i afecteze abilitatea de a conduce guvernul german, relatează Sputnik Internațional

Cancelarul a negat îngrijorările despre sănătatea ei și a spus că este capabilă să își îndeplinească jobul:

”Pot să îndeplinesc acest rol... Am un interes personal puternic în sănătatea mea și, așa cum am spus, anul 2021 este finalul muncii mele politice”, a spus Cancelarul în timpul unei conferințe de presă la Berlin, glumind că ea speră că ”va fi și o altă viață” (după politică).

Primul episod straniu de tremurat a fost observat de presă în timpul întâlnirii cu președintele Ucrainei Volodimir Zelensky pe 18 iunie.

Ea a explicat mai târziu că situația ei a fost cauzată de căldura extremă, dar o săptămână mai târziu tremuratul s-a întâmplat din nou în timp ce șefa Guvernului stătea de vorbă într-un birou cu președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier.

A treia oară, ea a avut un episod de tremurat în timpul discuțiilor cu premierul finlandez Antti Rinne în Berlin. Mai târziu, Merkel a fost văzută șezând pe scaun la câteva evenimente, ceea ce era o încălcare a protocolului în anumite cazuri.

Totuși, autoritățile germane s-au abținut de la a face comentarii pe această temă, declarând simplu că nu există probleme majore de sănătate în cazul Cancelarului.

Fluxul de știri
0