Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un nou acord între PSRM și ACUM: Când ar putea fi semnat

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 18_06_2019 Парламент Parlament ПДМ демократы PDM
Заседание Парламента 18_06_2019 Парламент Parlament ПДМ демократы PDM  - Sputnik Moldova
Abonare
Comitetul Executiv Politic al Partidului Socialiștilor insistă ca această formațiune să semneze un nou acord cu blocul ACUM.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor recomandă fracțiunii parlamentare PSRM să semneze un nou acord cu blocul ACUM. În cadrul ședinței de astăzi a Comitetului s-a menționat că „acordul provizoriu cu blocul politic ACUM, semnat la 8 iunie 2019, a fost îndeplinit în cea mai mare parte”.

Vlad Bătrîncea - Sputnik Moldova
Politică
PSRM îndeamnă Blocul ACUM să semneze un Acord de guvernare

Amintim, săptămâna trecută, președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Vlad Bătrâncea, propunea semnarea de urgență a unui acord politic între componentele majorității parlamentare.

Potrivit lui Bătrâncea, în acordul politic între PSRM și ACUM vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării, pentru prevenirea situațiilor de risc ce ar pune în pericol procesul de guvernare.

Ulterior, premierul Maia Sandu a îndemnat „persoanele confuze din blocul ACUM” să nu confunde libertatea de exprimare cu vorba goală. Într-un mesaj pe facebook, Sandu a declarat că divergențele dintre ACUM și PSRM ”nu pot fi piedici în calea scopului care ne-a determinat sa avem o înțelegere”.

La rândul său, președintele fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Igor Grosu, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că în sânul coaliției de guvernământ se discută de ceva timp despre semnarea unui Acord în care să fie indicate prioritățile imediate pe termen scurt și mediu ale activității guvernării PSRM-ACUM.

Fluxul de știri
0