Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Din cauza politicienilor, Moldova a pierdut piața rusească

© Sputnik / Miroslav RotariDrapele ale Republicii Moldova și Federației Ruse
Drapele ale Republicii Moldova și Federației Ruse - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, fostul viceministrul de Externe Valeriu Ostalep a menționat că, timp de aproape 30 de ani, Chișinăul a inventat povești de groază despre „mâna Moscovei”.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Moscova a fost întotdeauna (și rămâne) consecventă în relațiile sale cu Chișinăul, întinzându-i în repetate rânduri o mână prietenoasă. Însă mai mulți politicieni din Moldova, de dragul intereselor lor înguste, au inventat dușmani din afară, pentru a abate atenția poporului și a-l ațâța.  

Ion Perju, consilier prezidențial în domeniul agroindustrial și al administrației publice - Sputnik Moldova
Inspectori din Rusia, cu o misiune specială în Moldova

„Chișinăul este cel care, pe parcursul a treizeci de ani, inventează povești de groază. Despre ocupație, precum că pentru toate și întotdeauna este vinovată Moscova. Politicienii din Moldova au inventat un dușman extern de dragul intereselor lor meschine”, a menționat Ostalep pentru Sputnik Moldova.

Acesta a amintit că, semnând Acordul de liber schimb cu UE, Moldova a pierdut piața Rusiei.

„Exclusiv din cauza intereselor înguste ale conducătorilor moldoveni, în anul 2014 noi am pierdut piața rusească pentru care se luptă o lume întreagă. Noi însă am cedat-o de bunăvoie, dar ce am obținut în schimb? Călătorind prin Moldova, observ că noi deja nu mai producem nimic”, a spus analistul politic.  

Fluxul de știri
0