Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inspectori din Rusia, cu o misiune specială în Moldova

© Photo : официальный сайт РоссельхознадзораIon Perju, consilier prezidențial în domeniul agroindustrial și al administrației publice
Ion Perju, consilier prezidențial în domeniul agroindustrial și al administrației publice - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Perju, consilier prezidențial în domeniul agroindustrial și al administrației publice, a anunțat vizita în Moldova a experților de la „Rosselhoznadzor”.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Inspectorii Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse („Rosselhoznadzor”) care vor veni în țara noastră, au drept scop verificarea calității produselor moldovenești pe care fermierii locali urmează să o exporte în Rusia.

Пустой карман - Sputnik Moldova
Societate
Prețurile din Moldova au golit buzunarele cetățenilor

Acest lucru a fost comunicat de consilierul președintelui Republicii Moldova Ion Perju. El a precizat că luni sosesc la Chișinău 11 experți ai Serviciului Federal „Rosselhoznadzor”.

”La solicitarea Președintelui Republicii Moldova, în perioada 12-24 august curent, din partea Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) vor fi delegați 11 inspectori fitosanitari”, a scris consilierul Ion Perju pe rețelele de socializare.

Începând cu 01 ianuarie curent, la solicitarea Președintelui RM, Federația Rusă a eliminat taxele vamale pentru 5 categorii de produse, inclusiv pentru fructe, legume, produsele conservate și vinicole. Ca rezultat, doar în primele 5 luni ale anului curent, exportul de legume a crescut de 6,6 ori, de mere s-a majorat cu 67%, exportul de produse conservate și vinuri la fel s-a majorat cu câte 52 la sută.

Fluxul de știri
0