Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvini îl invită pe Richard Gere să îi cazeze pe migranți la Hollywood, în vilele sale

© AFP 2024 / ALBERTO PIZZOLIMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Abonare
Matteo Salvini i-a dat un răspuns memorabil lui Richard Gere după ce actorul a făcut un apel pentru preluarea celor 160 de migranţi blocaţi pe mare: Să-i ducă pe toţi cu avionul său privat la Hollywood.

CHIȘINĂU, 12 august- Sputnik. Vicepremierul italian, Matteo Salvini, i-a dat actorului Richard Gere un răspuns ironic care a făcut înconjurul presei mondiale. Liderul Ligii i-a spus lui Richard Gere să îi ducă pe cei 160 de migranţi blocaţi pe o navă în Marea Mediterană la Hollywood cu „avionul său privat”.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Italia: Șoc pe arena politică - Matteo Salvini cere alegeri anticipate

Replica vicepremierului italian a venit ca reacție la apelul făcut de Richard Gere către liderii europeni de a permite acostarea unei navei care are la bord 160 de migranți.

”Având în vedere că acest milionar generos este îngrijorat de soarta imigranţilor de pe nava Open Arms, îi mulţumim: îi poate lua pe toţi la Hollywod cu avionul lui privat, toţi oamenii de la bord, şi îi poate găzdui în vilele sale. Îţi mulţumim, Richard!”

Richard Gere a vizitat nava cu migranți, aflată în larg, iar apoi a participat împreună cu reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale Open Arms la o conferinţă de presă pe insula italiană Lampedusa pentru a face apel la preluarea navei, deoarece Guvernul Italiei a interzis acostarea navelor cu migranți în porturile sale. 

Potrivit Agenţiei pentru Refugiaţi de la Naţiunile Unite, aproape 4.000 de migranţi au ajuns în Italia pe mare doar anul acesta, cei mai mulţi venind din Tunisia. Cifra arată o scădere semnificativă faţă de cele 23.370 de persoane înregistrate anul trecut, semn că politicile anti-mifgraționiste ale lui Salvini încep să aibă efect.

Fluxul de știri
0