Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Diplomat rus, declarat persona non grata pe teritoriul Ucrainei

© Sputnik / Стрингер / Trecere la banca de fotografiiСлужбы безопасности Украин
Службы безопасности Украин - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Un diplomat rus a fost declarat persona non grata în Ucraina, în urma unor acuzații de desfășurare a activităților de spionaj înaintate de SBU.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Diplomatul rus, declarat persona non grata în Ucraina, a părăsit deja teritoriul țării, a anunțat marți serviciul de presă al Securității din Ucraina.

Președintele V. Putin vorbește la telefon - Sputnik Moldova
Politică
Noi detalii din cadrul discuției Putin-Zelenski

Angajații SBU au anunțat că au deconspirat un locuitor al regiunii Lvov, care ar fi fost recrutat de serviciile de informații ale Rusiei în anul 2014.

"Datele colectate de bărbat erau transmise spionului rus care activa sub acoperire diplomatică a Consulatului General al Rusiei în Lvov. Pentru activitatea incompatibilă cu statutul de funcția consulară, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei l-a declarat persona non grata pe diplomatul-spion. Acesta a părăsit deja teritoriul Ucrainei", anunță Serviciul într-un comunicat.

De asemenea, autoritățile ucrainene au intentat un dosar pentru “trădare de patrie”, care presupune o pedeapsă de până la 15 ani privațiune de libertate, locuitorului regiunii Lvov fiindu-i înaintate oficial acuzațiile.

Fluxul de știri
0