Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi detalii din cadrul discuției Putin-Zelenski

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaPreședintele V. Putin vorbește la telefon
Președintele V. Putin vorbește la telefon - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 11 iulie, președinții Rusiei și Ucrainei au discutat pentru prima dată, la telefon, la inițiativa părții ucrainene.

CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului rus, Vladimir Putin, a dezvăluit detalii din cadrul convorbirii telefonică a șefului statului cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Discuția care a avut loc în ajun a ținut circa douăzeci de minute, comunică RIA Novosti.

”Aceasta a fost prima discuție dintre cei doi președinți, am putea yice de cunoaștere. Știți că este prima dată când au vorbit la telefon, anterior între ei nu a existat nici un fel de contacte. Discuția a avut un caracter destul de pragmatic”, a spus Peskov.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: „Nu aș introduce sancțiuni împotriva Georgiei din respect pentru poporul ei”

Menționăm că inițiatorul dialogului a fost partea ucraineană. Președinții au discutat problemele reglementării conflictului din Donbas, negocierile în „formatul normand”, precum și activitatea comună în vederea eliberării reciproce a persoanelor reținute.

Peskov a menționat de asemenea că Kremlinul consideră ca fiind important „însuși faptul comunicării”, însă nu se știe când va avea loc următoarea discuție telefonică dintre Putin și Zelenski.

Astfel de convorbiri sunt coordonate operativ, „important est să existe inițiativa”, a adăugat Peskov.

Fluxul de știri
0