Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ACUM vine cu condiții la semnarea unui nou acord ACUM-PSRM – Iată ce spune Mihai Popușoi

© Sputnik / OsmatescoMihai Popșoi
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, care reprezintă Blocul ACUM, a anunțat pe Facebook în ce condiții poate fi semnat un nou acord politic între bloc și Partidul Socialiștilor.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a enumerat câteva obiective care ar urma să devină parte a planului de acțiuni al Guvernului și care ar urma să fie susținute de întreaga majoritate parlamentară, adică și de socialiști. Asta ar fi: reforma Justiției, demonopolizarea, reforme economice şi măsuri de protecție socială.

Popușoi scrie că după ce socialiștii vor susține acest plan de acțiuni al Guvernului Maiei Sandu, Blocul ACUM va fi gata să semneze un nou acord politic cu PSRM.

Iată ce a scris popușoi:

Заседание Парламента 18_06_2019 Парламент Parlament ПДМ демократы PDM  - Sputnik Moldova
Politică
Un nou acord între PSRM și ACUM: Când ar putea fi semnat

"Legat de Acordul ACUM-PSRM: Suntem în discuții privind planul de acțiuni al guvernului, care are drept priorități un amplu proces de reformare al justiției, demonopolizarea, reforme economice şi măsuri de protecție socială. Asigurarea independenței justiției este obiectivul principal al guvernului Maia Sandu, iată de ce este important să primim sprijinul total al părților în acest proces. Odată aprobate aceste acțiuni, nu vedem niciun impediment în semnarea unui acord care să specifice clar prioritățile din perioada următoare", a scris Mihai Popșoi.

Amintim că membrii Comitetului Executiv al Partidului Socialiștilor i-a recomandat astăzi fracțiunii parlamentare PSRM să semneze un nou acord cu blocul ACUM. În cadrul ședinței Comitetului s-a menționat că „acordul provizoriu cu blocul politic ACUM, semnat la 8 iunie 2019, a fost îndeplinit în cea mai mare parte”.

Fluxul de știri
0