Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședință la Președinție: Dodon anunță un sfârșit de vară fierbinte pe arena politică

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a avut o ședință de lucru cu participarea Dnei Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului, și conducerea fracțiunii parlamentare a PSRM
Igor Dodon a avut o ședință de lucru cu participarea Dnei Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului, și conducerea fracțiunii parlamentare a PSRM - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării i-a convocat în această dimineață la Președinție pe președintele Parlamentului și reprezentanții fracțiunii PSRM. Discuțiile s-au referit la agenda politică din următoarele trei săptămâni.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Clasa politică din Moldova promite o agendă intensă până la sfârșitul lunii august. În această perioadă vor avea loc câteva ședințe extraordinare ale Parlamentului, ședința Consiliului Superior de Securitate și alte evenimente importante. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, după o ședință de lucru cu participarea președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și conducerea fracțiunii parlamentare a PSRM. În cadrul ședinței a fost discutată agenda pentru următoarele săptămâni.

Здание парламента - Sputnik Moldova
Săptămâna în care procurorul general va veni în Parlament

Conducerea fracțiunii parlamentare a PSRM a menționat că fracțiunea este hotărâtă și are voință politică pentru promovarea unei reforme veridice și reale în domeniul justiției. Deputații socialiști au elaborat un concept al acestei reforme, care pe parcursul următoarelor săptămâni va fi discutat cu partenerii de coaliție și propus pentru consultări publice societății.

La ședința convocată astăzi la Președinție s-a discutat și proiectul politicii fiscale, aprobat recent de Guvern, în contextul îndeplinirii condițiilor memorandumului cu FMI, care va fi propus Parlamentului.

”Ținând cont de multiplele obiecții din partea mediului de afaceri, am hotărât să avem discuții separate mai detaliate cu Guvernul și Reprezentanța FMI în Moldova referitor la oportunitatea și efectele măsurilor propuse, în special celor de majorare a unor impozite”, a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, a fost reiterat că în curând vor fi înregistrate în Parlament și inițiativele sociale ale președintelui țării, inclusiv cea de indexare a pensiilor de două ori pe an: pe 1 aprilie și 1 octombrie. Fracțiunea PSRM a anunțat susținere deplină pentru inițiativa respectivă, menționând că acest subiect este parte a acordului din 8 iunie, semnat cu deputații blocului ACUM.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Pensia în Moldova va fi majorată de două ori pe an

La Președinție s-a discutat astăzi și despre pregătirea pentru alegerile locale din 20 octombrie.

Pentru următoarele săptămâni, până la finele lunii august, se prevede o agendă intensă, fiind planificate ședințe extraordinare ale Parlamentului, ședința Consiliului Superior de Securitate și alte evenimente importante.

Fluxul de știri
0