Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Victor Gaiciuc, numit consilier prezidențial pentru apărare și securitate – Video, Foto

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент Молдовы Игорь Додон и генерал Виктор Гайчук
Президент Молдовы Игорь Додон и генерал Виктор Гайчук - Sputnik Moldova
Abonare
Generalul și deputatul Victor Gaiciuc a devenit consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, precum și secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Președintele Igor Dodon l-a desemnat pe generalul Victor Gaiciuc în funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale și în funcția de secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Președintele Dodon a precizat că CSS se va întruni în ședință săptămâna aceasta.

Victor Gaiciuc a devenit deputat pe listele Partidului Socialiștilor în urma scrutinului din 24 februarie. Anterior a fost ministru al Apărării, ambasador, reprezentant la NATO. 

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Alexandru Esaulenco, directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, și cu Artur Gumeniuc vice-directorul SIS - Sputnik Moldova
Politică
Conducerea SIS, invitată la Președinție: Ce le-a spus Dodon lui Esaulenco și Gumeniuc

 „Consider că Victor Gaiciuc are o experiență temeinică în organele securității statului, a deținut funcții de conducere, manifestând profesionalism inclusiv în calitate de ministru al Apărării. Domnul Gaiciuc se remarcă și prin bogata sa activitate diplomatică, ca ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Belgiei și ca Reprezentant al Republicii Moldova la NATO”, și-a argumentat alegerea președintele Igor Dodon.

„Am deplină încredere în capacitatea domnului Gaiciuc de a garanta eficiența în activitatea Consiliului Suprem de Securitate și de a contribui la întărirea sectorului apărării și securității naționale”, a scris președintele pe Facebook, unde a postat fotografii și un material video despre întrevederea sa cu Victor Gaiciuc.

Luni, 12 august, Igor Dodon s-a mai întâlnit la Președinție, în cadrul unor „întrevederi de lucru”, cu Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului, și cu conducerea fracțiunii parlamentare a PSRM, cu Alexandru Esaulenco, directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Artur Gumeniuc, vicedirectorul SIS, precum și cu Pavel Voicu, ministrul Apărării.

Fluxul de știri
0