Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu leul la început de săptămână: Cursul valutar BNM

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Naționala a Moldovei a stabilit ratele de schimb pentru ziua de luni, 12 august. Iată cum vom cumpăra astăzi euro și dolarul.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Moneda națională continuă tendința de la sfârșitul săptămânii trecute și se apreciază în raport cu principalele valute de referință. Astfel, și euro, și dolarul s-au ieftinit cu aproximativ 9 bani în raport cu leul moldovenesc.

Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Ultimele date despre inflație de la BNM: Prognoză pentru 2020-2021

La cursul BNM, un dolar american echivalează luni cu 17,58  lei, un euro – cu 19,71 lei, o hrivnă ucraineană – cu 70 de bani, un leu românesc – cu 4,17 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 26 de bani.

În intervalul aprilie-iunie 2019, leul sărise peste două praguri psihologice – un dolar a ajuns să coste peste 18 lei, iar un euro – peste 20 de lei.

Fluctuațiile zilnice de ordinul a cel mult 10 bani din ultima perioadă sunt determinate de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața valutară a Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0