Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

12 mii de apeluri înregistrate în weekend la Serviciul 112: Ce au solicitat moldovenii

© Sputnik / OsmatescoAna Carpovici
Ana Carpovici - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă și duminică operatorii Serviciului 112 sunt mai solicitați decât în zilele obișnuite.
12 mii de apeluri înregistrate în weekend la Serviciul 112: Ce au solicitat moldovenii

Serviciul 112 - Sputnik Moldova
Râzi în hohote, dar te apucă și plânsul: Ce apeluri vin la 112 - Audio
În zilele de 10 și 11 august, Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 a înregistrat aproximativ 12 mii de apeluri.

Potrivit specialistului în relațiile publice la Serviciul 112 Ana Carpovici, cele mai multe apeluri au fost transferate către Ambulanță. Pe locul doi a fost solicitarea ajutorului Poliției în urma accidentelor rutiere, bătăilor și conflictelor între persoane sau grupuri.

"Suntem obișnuiți cu un asemenea regim de lucru. De obicei, cele mai multe apeluri le primim în weekend, atunci când oamenii își petrec timpul liber în sânul naturii, călătoresc sau merg la petreceri seara", a spus Ana Carpovici.

Serviciul Național Unic de Urgență 112 a fost lansat în Republica Moldova de mai bine de un an. În acest timp au fost făcute aproape patru milioane de apeluri în care oamenii au solicitat ajutorul pompierilor, salvatorilor, polițiștilor sau a medicilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0