Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul, despre condițiile în care pot fi majorate salariile și create locuri de muncă

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții mediului de afaceri din Moldova. Șeful Guvernului a enunțat în cadrul acestei discuții condițiile în care pot fi majorate salariile, create noi locuri de muncă și diminuată povara fiscală pentru mediul de afaceri.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Guvernul muncește pentru a elimina toate schemele de corupție instituite de fostul regim, prin care se fura din banul public. Dacă economiile pe care o să le facem în urma eliminării schemelor de corupție ne vor permite, vom încerca să reducem povara fiscală pentru toți. Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu la întrevederea cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Vor fi sau nu plătite la timp pensiile și salariile: Ce spune ministrul Finanțelor

Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova reprezintă aproximativ 3500 de agenți economici și 40 000 de locuri de muncă. În cadrul ședinței la Guvern au fost abordate problemele cu care se confruntă mediul de afaceri de la noi din țară și soluțiile pentru depășirea acestora.

Premierul a reiterat intenția autorităților de a avea reguli clare, transparente, care să ofere siguranță angajatorilor în raport cu investițiile pe care aceștia le fac și a accentuat că dezvoltarea economică reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare.

”Noi credem că sectorul privat este cel mai important din perspectiva creării locurilor de muncă și asigurării unor salarii mai mari cetățenilor. Totodată, trebuie să facem ordine în sectorul public, în special la întreprinderile de stat. Când vom reuși să eliminăm toate schemele de furt al banilor publici, când toți agenții economici vor achita impozite, astfel încât să avem suficiente resurse la buget pentru a onora toate plățile către cetățeni, sper să putem diminua povara fiscală pe mediul de afaceri.”, a declarat Sandu.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, Maia Sandu a menționat că Guvernul așteaptă din partea mediului de afaceri corectitudine și respect pentru angajați și consumatori.

La rândul lor, reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova au trecut în revistă principalele probleme cu care se confruntă întreprinderile, venind cu o serie de solicitări către Guvern pentru soluționarea unor probleme urgente. Reprezentanții patronatelor au accentuat necesitatea predictibilității ca principiu de bază al politicilor adoptate și a consultării mediului de afaceri, dar și stabilirea unor structuri instituționale clare și responsabile. Pe termen lung, s-a discutat despre importanța îmbunătățirii și creșterii relevanței învățământului profesional tehnic.

Prim-ministrul a declarat că Guvernul este în proces de elaborare a unui Plan de acțiuni care va veni să sprijine domeniul afacerilor și a invitat reprezentanții businessului din țara noastră să participe la consultările proiectului planului, inclusiv pe marginea politicii fiscale.

Fluxul de știri
0