Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Locuri de muncă în Moldova: Unde ne putem angaja în această vară

© Sputnik / Miroslav RotariЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la începutul lunii august, în evidență sunt 13.323 de locuri de muncă vacante.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Peste 13,3 mii de locuri de muncă vacante sunt oferite de agenții economici din Moldova. Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la începutul lunii august, în evidență sunt 13.323 de locuri de muncă vacante.

Ofertele de muncă sunt prezentate în aproape toate raioanele țării, iar cele mai multe în municipiile Chișinău și Bălți.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Unde în Moldova poți ridica un salariu lunar de 1500 de euro

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2133 locuri de muncă vacante. Majoritatea ofertelor de muncă sunt pentru specialiștii din sănătate, inspectori de poliție, pentru persoanele licențiate în educație, specialiști în domeniul financiar, economic sau comercial.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, în prezent, pentru locurile de muncă vacante în autoritățile publice este stabilit moratoriu temporar.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt prezentate 11.190 de locuri de muncă vacante. Dintre acestea, peste 3 mii sunt pentru specialiștii în industria textilă și confecții, peste 1,4 mii – pentru lucrătorii calificați în cadrul întreprinderilor industriale, în transport și comunicații sunt prezentate aproape o mie de locuri de muncă vacante. 

Fluxul de știri
0