Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

S-a întâmplat în Moldova: Copaci la pământ și case fără acoperiș - Detalii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ploile din ultimele două zile au distrus culturi, livezi și au doborât copaci.

CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Inspectoratului General pentru Situații de Urgență informează că ploile torențiale înregistrate în data de 8 și 9 august au creat prejudicii oamenilor din mai multe localități. Din cauza rafalelor de vânt mai mulți copaci au fost doborâți în Anenii Noi, Cimișlia, Strășeni și Edineț. Aici a fost necesară intervenția salvatorilor pentru a defrișa arborii căzuți.

Дождь - Sputnik Moldova
Ploi torențiale, grindină și vijelie: Unde va lovi dezastrul în următoarele ore

În orașul Cimișlia un copac uscat a fost doborât de vânt și risca să cadă peste un pilon electric. Pompierii au efectuat lucrări de înlăturare a copacului, fără ca rețelele electrice să fie afectate. Conform datelor înregistrate de Comisiile pentru Situații Excepționale teritoriale, precipitațiile care au căzut în data de 8 august au afectat 23 de hectare de livezi de măr și 48 de hectare de porumb în satul Sturzovca din raionul Glodeni, dar și 3,5 de hectare de livezi în preajma orașului Edineț. 

Totodată, la Edineț în urma ploilor torențiale însoțite de vânt puternic și grindină au fost smulse 47 de foi de ardezie de pe acoperișurile a două case de locuit din satul Buzdugeni,  dar și de pe acoperișul unui bloc locativ din municipiul Edineț.  În satul  Burlănești, peste 500 foi de ardezie  au fost smulse de vânt de pe acoperișurile mai multor depozite de cereale. Comisiile pentru Situații Excepționale raionale continuă să lucreze în nordul țării pentru estimarea prejudiciilor materiale.

Fluxul de știri
0