Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ploi torențiale, grindină și vijelie: Unde va lovi dezastrul în următoarele ore

CC0 / Pixabay / StockSnap / Дождь
Дождь - Sputnik Moldova
Abonare
După furtuna care făcut ieri prăpăd în nordul țării și ”spectacolul” de tunete și fulgere de astă noapte din capitală, Meteorologii moldoveni au emis astăzi o avertizare cod galben.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de instabilitate atmosferică pentru următoarele ore. Va vi afectat cu precădere centrul și sudul țării.

Astfel, până la ora 23:00, în raioanele centrale și de sud se prevăd descărcări electrice, izolat averse cu grindină (15-25 l/m2) și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Гроза - Sputnik Moldova
O priveliște care nu este pentru cei cu nervii slabi: În Capitală tună și fulgeră – Video

Amintim că în urma ploilor torențiale cu vânt puternic şi grindină, înregistrate în nordul ţării în după-amiaza zilei de 2 iulie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în mai multe localităţi. Furtuna a afectat raioanele Bălţi, Briceni, Edineţ, Ocniţa, Râșcani, Sângerei, Glodeni şi Donduşeni.

Până astăzi mai rămâneau parțial deconectate de la energia electrică 10 localităţi din șase raioane. Totodată, ploaia cu grindină a afectat mai multe terenuri cu culturi agricole în satele Medveja, Cotiujeni şi Larga a raionului Briceni, dar şi circa 100 hectare de porumb în localitatea Rotunda a raionului Edineţ. Vântul puternic a smuls mai multe foi de ardezie şi a deteriorat acoperişurile unor case de locuit în mai mute localităţi din raioanele afectate de intemperie.

Fluxul de știri
0