Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jens Stoltenberg a refuzat să răspundă la o întrebare legată de rachetele SUA în Europa

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a refuzat să comenteze chestiunea amplasării rachetelor nucleare SUA în spațiul maritim și aerian european.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a refuzat să răspundă la întrebarea dacă aliații examinează posibilitatea amplasării rachetelor nucleare cu bazare maritimă și aeriană în Europa în cazul denunțării Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF).

Fermier - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Militarii NATO i-au lăsat pe fermierii români fără culturi agricole

Anterior, statele NATO au convenit asupra unor măsuri politice și militare în cazul denunțării INF pe 2 august, anunțând în același timp că în Europa nu vor fi amplasate rachete nucleare cu bazare terestră. Secretarului general NATO i s-a solicitat să precizeze dacă acest lucru vizează și rachetele cu bazare maritimă și aeriană.

“Mesajul nostru de bază constă în faptul că INF mai poate fi salvat și acest lucru trebuie să-l facă Rusia, pentru că nu există rachete noi ale SUA în Europa, însă există noi rachete ale Rusiei și acestea sunt rachete balistice cu rază medie de acțiune”, a spus Stoltenberg, menționând că șansele păstrării tratatului se reduc cu fiecare zi.

În același timp, el a adăugat că “tratatul Forțelor Nucleare Intermediare nu vizează amplasarea rachetelor în spațiul maritim și aerian”. “Iată de ce nu voi comenta această chestiune”, a declarat secretarul general NATO.

Fluxul de știri
0