Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție mare când pășiți pragul unei agenții de turism: Șarlatanii au liber la escrocherii

© Sputnik / Miroslav RotariStanislav Rusu
Stanislav Rusu - Sputnik Moldova
Abonare
Agențiile de turism din Moldova nu mai sunt sub lupa autorităților. Astăzi, orice agent economic poate oferi servicii turistice fără a deține vreo licență în domeniu.
Cate agenții de turism avem în Moldova?

Atenție mare atunci când pășiți pragul unei agenții de turism. Astăzi, orice agent economic poate oferi servicii turistice. Aceștia nu trebuie să dețină o licență de turism, așa cum se întâmpla înainte, și nici nu pot fi trași la răspundere. Mai mult, în prezent nu există nici măcar un registru al agențiilor de turism. Respectiv, nici măcar autoritățile nu cunosc câți prestatori de servicii turistice sunt în Moldova.

„Dacă acum doi ani de zile, noi cunoșteam cifra agențiilor de turism. Aceasta era în jur de 400, dintre care 95% se aflau în Chișinău, iar 97% ofereau pachete doar pentru turismul emițător. La moment, vă asigur că autoritățile nu cunosc câte agenții de turism activează în Republica Moldova”, a declarat fostul director al Agenției Turismului Stanislav Rusu în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei” de la Radio Sputnik Moldova.

Lilia Plugaru și Anastasia Zaharia - Sputnik Moldova
Cum recunoaștem o agenție de recrutare înșelătoare - Indicii că suntem mințiți

Se întâmplă după ce în vara anului 2017, autoritățile și-au propus să ușureze viața agenților economici care prestează servicii în domeniul turismului.

„Acum orice agent economic, având un certificat de înregistrare și un cod fiscal poate să presteze servicii turistice, să primească bani de la cetățeni și să ofere astfel de servicii. Acesta este acel rezultat al acelei reforme care a demarat acum un an, în baza căreia a fost eliminată licența în domeniul activității turistice”, adaugă Stanislav Rusu.

De precizat este că astăzi controlul calităţii serviciilor turistice prestate de agențiile de turism se efectuează de către Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0