Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertisment după atacurile armate: Cei care călătoresc în SUA să fie precauți

© AFP 2022 / PHILIP PACHECOSUA, atac armat - Imagine simbol
SUA, atac armat - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Amnesty International a lansat un avertisment de călătorie în SUA după atacurile din weekend, îndemnându-i pe cei care vizitează Statele Unite să fie extrem de precauţi

BRUXELLES, 9 august- Sputnik, Daniela Porovăț. Gest unic al Amnesty International care a lansat un avertisment de călătorie în SUA după modelul celor emise de Departamentul de Stat al SUA pentru cetăţenii americani din străinătate.

Poliția SUA. Poză simbol - Sputnik Moldova
Totalul atacurilor armate din SUA: 30 de persoane ucise, zeci de victime - Video

Astfel, Amnesty le atrage atenția tuturor celor care merg în Statele Unite să fie „extravigilenţi permanent şi să aibă în vedere omniprezenţa armelor de foc în rândul populaţiei”.

Organizați își justifică ineditul avertisment prin faptul că „violenţele armate scăpate de sub control au devenit atât de răspândite în SUA încât echivalează cu o criză a drepturilor omului”.

Explicația merge în detaliu, călătorii fiind atenționați să evite locurile unde se adună de obicei un număr mare de oameni, mai ales evenimentele culturale, lăcaşurile de cult, şcolile şi centrele comerciale.

Amnesty International nu ezită de altfel să critice guvernul SUA pentru că „nu doreşte să asigure protecţie împotriva violenţelor cu arme de foc”, cu toate că legislaţia internaţională privind drepturile omului îl obligă să adopte măsuri pentru reglementarea accesului la arme de foc în scopul protejării drepturilor cetăţenilor.

Ernest Coverson, directorul campaniei Stop violenţei armate iniţiate de Amnesty International SUA, a subliniat într-un comunicat care însoţeşte avertismentul că persoanele care vizitează SUA trebuie să fie vigilente pentru că „această ţară nu apără în mod adecvat dreptul oamenilor la siguranţă, indiferent cine sunt”.

Inițiativa organizației are loc după ce treizeci şi unu de oameni au murit în două atacuri armate produse la sfârşitul săptămânii trecute la El Paso, statul Texas, şi Dayton, în Ohio.

Fluxul de știri
0