Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Halucinant! Ce fac unii manageri de grădinițe atunci când le sunt livrate produse alterate

© Sputnik / Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Cum ne sunt otrăviți copiii. Ce fac unii manageri de grădinițe atunci când le sunt livrate produse alterate.
Halucinant! Ce fac unii manageri de grădinițe atunci când le sunt livrate produse alterate

Cazul de la grădinița numărul 177 din sectorul Ciocana al Capitalei, unde a fost livrat pește cu viermi și alte produse alimentare alterare, scoate la iveală probleme și mai grave. Potrivit consilierului Președintelui Republicii Moldova pe domeniul social, Viorica Dumbrăveanu, și în alte instituții preșcolare ar fi ajuns pește cu paraziți, așa cum s-a întâmplat la grădinița 177, iar în unele grădinițe, bucătarii chiar au încercat să facă tot posibilul pentru a „drege busuiocul”, gătind peștele la temperaturi mai înalte. Starea produsului era însă prea gravă pentru a se mai face ceva.

„Îmi pare rău de declarațiile făcute de Direcția Educație, Tineret și Sport a Municipiului Chișinău vizavi de faptul că acest lot de pește a fost retras. Din informațiile de care dispunem, au fost niște încercări de a prepara acest pește la temperaturi mult mai înalte, încălcându-se acele norme de preparare, dar acei viermi erau vizibili, motiv pentru care acel pește nu a fost pus pe masa copiilor, plus că exista un risc pentru siguranța copiilor”, a declarat consilierul Președintelui Republicii Moldova pe domeniul social, Viorica Dumbrăveanu în cadrul emisiunii „Atitudini”, de la Radio Sputnik Moldova.

Cert este că pe masa copiilor ajunge nu doar pește cu probleme.

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Dezgustător: Grădinița în care copiii sunt hrăniți cu pește plin cu viermi - Foto

„Noi am văzut acea pâine cum arăta. Noi știm cum arată urmele de ulei pe pâine. Totodată, s-a menționat despre aprovizionarea grădinițelor cu carne de curcan care era în vid. Asta este o încălcare a tuturor rigorilor, deoarece carnea nu poate fi livrată în vid. Cert este că această carne avea un miros înțepător, iar ulterior s-a constatat că această carne era alterată”, adaugă consilierul prezidențial.

Consilierul prezidențial spune că în adresa Președinției au ajuns mai multe sesizări în ceea ce privește alimentarea copiilor în instituțiile preșcolare.  

„Din start vreau să precizez că sunt mai multe sesizări care au urmat după adresarea fostei directoare. În poze se vede foarte clar cum stau lucrurile”, adaugă Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că responsabili de la ANSA, ANSP, AAP și CNA au fost convocați pe 5 august, la Președinție, în vederea prevenirii și stopării iregularităților comise de funcționarii din Primărie și firmele furnizoare la asigurarea alimentației copiilor din instituțiile preșcolare.

Totul s-a întâmplat după ce la Președinție au ajuns mai multe imagini care demontrează starea proastă a unor produse alimentare care sunt livrate grădinițelor

Subliniem că problema dezastrului admis de funcționarii Primăriei în alimentația copiilor din grădinițe va fi examinată la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0