Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Focuri de armă la hotar: Șeful unui sector al Poliției de Frontieră, reținut - Foto/Video

© Sputnik / Сергей Венявский / Accesați arhiva multimediaReținere
Reținere - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii din cadrul oficiului Nord al PCCOCS în comun cu colaboratorii Direcției Investigației Speciale a IGPF al MAI au destructurat activitatea unui grup criminal organizat. A fost reținut un șef de sector de la Poliția de Frontieră.

CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. Procurorii PCCOCS în comun cu angajații Direcției Investigații Speciale al MAI au contracarat activitatea infracţională a unei grupări criminale.

Grupare criminală încătușată de polițiști - Sputnik Moldova
Societate
Grupare criminală feroce: Mai mulți indivizi făceau asta în UE, Moldova și Rusia - Video

Gruparea era specializată în contrabandă cu ţigarete în proporţii deosebit de mari, destinate scoaterii prin contrabandă spre România, în joc fiind sume de peste trei milioane de lei.

Potrivit materialelor cauzei penale, câțiva locuitorii ai municipiului Edineţ, în comun cu alte persoane, cetățeni ai României (la moment nestabilite de organul de urmărire penală), au organizat o grupare criminală specializată în contrabanda cu țigarete.

Membrii grupului au trecut peste frontiera de stat a Republicii Moldova cu România, peste apele râului Prut, produse din tutungerie – țigări, cu marca de acciz a Republicii Moldova, în valoarea de peste trei milioane de lei.

Altfel, în cadrul operaţiunii desfășurate de către procurorii PCCOCS în comun cu  ofițerii IGPF, pe malul stâng a râului Prut, în regiunea satului Şirăuţi, raionul Briceni, a fost prevenită infracţiunea de contrabandă cu ţigări şi anihilată activitatea infracţională a grupării criminale.

În cadrul unei intervenții în flagrant, oamenii legii au depistat și ridicat 80000 de pachete cu ţigarete „Ritm Classic”, cu marca de acciz a Republicii Moldova, două bărci gonflabile de model „Aqua Storm”, lanterne, staţii radio, binoclu, unităţi de transport destinate săvârșirii infracţiunii.

Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, ofiţerii au tras mai multe focuri de arma în aer.

Concomitent, în mai multe localităţi ale raionului Edineț au fost efectuate 11 percheziţii în locuinţele, depozitele şi autoturismele persoanelor implicate in schemă infracţională, fiind ridicate accesorii de la stațiile radio, saci care erau folosiți pentru ambalarea țigaretelor, binocluri, bande adezive de tip „scoci”, înscrisuri de ciornă şi alte obiecte.

În urma operaţiunii, trei indivizi au fost reținuți pentru 72 de ore, cât și Șeful sectorului de Poliție de Frontieră a IGPF al MAI.

Dacă vor fi găsiți vinovați, infractorii riscă privațiune de libertate de la trei și până la zece ani.

Fluxul de știri
0