Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Într-un sat au fost omorâți toți porcii: Iată de ce - Detalii

Abonare
Într-un sat din România, aflat la 10 km de granița cu Republica Moldova, au fost uciși toți porcii.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. În comuna Oancea din România, aflată la numai zece kilometri de granița cu Republica Moldova, au fost omorâți toți porcii din cauza unui focar de pestă porcină africană. Decizia de a ucide animalele a fost luată de Comitetul Judeţului Galați pentru Situaţii de Urgenţă.

Свинья - Sputnik Moldova
Societate
Pesta porcină ia amploare în Moldova: În sudul țării au fost nimiciți zeci de porci

„S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din această localitate; interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar etc”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi, citat de viața-libera.ro

Potrivit autorităţilor române, în baza naţională de date, la Oancea erau înregistrate 52 de gospodării unde erau crescuți 179 de porci. Toți au fost sacrificați.

Aceasta este al doilea sat din județul Galați care rămâne fără porci din cauza pestei porcine. Pe 3 august, apariția focarului de pestă porcină africană a fost confirmată într-o gospodărie din satul Slobozia Corni, comuna Ghidigeni, unde la fel s-a decis uciderea animalelor.

Amintim că, în raionul Cahul, în ultimele săptămâni, au fost confirmate patru cazuri de pestă porcină în localitățile Manta, Crihana Veche, Burlăceni, dar și la o fermă amplasată în raza orașului Cahul. Un alt focar de pestă a fost înregistrat în satul Milești din Nisporeni.

Fluxul de știri
0