Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îngrozitor: Iată ce implanturi dentare sunt folosite în cabinetele din Moldova – Video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un grup infracțional în frunte cu un cetățean turc aducea prin contrabandă în Republica Moldova implanturi tentare și articole pentru protezare dentară, dar și aparataj și tehnică pentru cabinetele stomatologice. După care cabinetele stomatologice procura aceste articole și le foloseau la tratarea pacienților.

CHIȘINĂU. 7 aug – Sputnik. În gestiunea ofițerilor Direcției Nord a Inspectoratului Național de Investigație și a procurorilor PCCOCS oficiul Nord se află cauza penală pornită pe faptul activității unei grupări criminale specializate în contrabandă cu implanturi dentari și articole pentru proteze dentare (inclusiv aparataj și tehnică pentru cabinetele stomatologice) în sumă de peste trei milioane de lei.

Спецназ - Sputnik Moldova
Societate
Descinderi fără precedent la vamă: SIS, Procuratura și MAI - în acțiune

Din 2017 până în prezent, membrii grupului  au organizat o rețea infracțională, activitatea căreia reprezintă – contrabandă cu implanturi dentari și articole pentru proteze dentare, (inclusiv aparataj și tehnică pentru cabinetele stomatologice).

Organizatorul și beneficiarul nemijlocit al acestei activități este un cetățean al Turciei, care, prin complicitate cu cetățeni Republicii Moldova, cărora le revenea rolul de asigurare a traversării punctelor vamale a mărfurilor nominalizate, le introducerea ilegală pe teritoriul țării noastre fără a fi supuse controlului vamal.

Obiectele importate din Turcia, erau introduse fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova, atât print punctul vamal Leușeni, cât și prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Mărfurile aduse prin contrabandă din Turcia erau comercializate pe teritoriul Republicii Moldova de către membrii grupului infracțional, așa numiții curieri, clinicilor stomatologice private, cu un preț mai redus față de prețurile oficiale stabilite.

Astfel, în rezultatul a 12 percheziții au fost depistate și ridicate obiectele introduse prin contrabandă, iar în privința a patru  persoane au fost acumulate probe suficiente și concludente.

Până în acest moment, valoarea mărfurilor depistate în cadrul perchezițiilor depășește suma de 3 000 000 de lei.

Ca rezultat al acțiunilor efectuate și probelor acumulate, au fost reținute patru  persoane pentru 72 de ore, trei moldoveni  și un cetățean a Turciei, cu vârsta cuprinsă între 28 și 61 de ani. În caz de condamnare, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.

Fluxul de știri
0