Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iranul a propus statelor din regiune să încheie un „pact de neagresiune”

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaTurnul Azadi din Teheran, capitala Iranului
Turnul Azadi din Teheran, capitala Iranului - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe al Iranului propune începerea unui dialog între statele din regiune și încheierea unui pact de neagresiune.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a îndemnat liderii statelor din regiune să înceapă un dialog pentru încheierea unui pact de neagresiune.

President Donald Trump talks to media before boarding Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, Wednesday, Sept. 19, 2018, for the short trip to Andrews Air Force Base en route to Havelock, N.C. - Sputnik Moldova
Politică
Uimitor! Trump spune că Iranul nu pierde niciodată la negocieri

“Zarif a menționat că “eșuarea încrederii în SUA este una evidentă”. Țările din regiune vor rămâne niște vecini și după plecarea SUA. E timpul ca liderii regionali să se concentreze pe rezolvarea problemelor regionale: dialog și încheirea unui pact de neagresiune ar fi un bun început”, a scris șeful diplomației iraniene pe contul lui de Twitter.

Zarif declarase mai devreme că Washingtonul a eșuat în crearea unei coaliții în Golful Persic pentru că aliații lor refuză să participe la ea. Potrivit lui, „astăzi SUA se află într-o izolare față de restul lumii și nu pot crea o coaliție”.

SUA anunțaseră că planifică formarea unei coaliții internaționale pentru patrularea apelor din apropierea Iranului și Yemen. Primele astfel de propuneri au înaintate aliaților NATO la Bruxelles. În special, e vorba de așa variante precum efectuarea unor operațiuni de recunoaștere din aer, cât și expedierea navelor militare pentru însoțirea vaselor comerciale în Strâmtoarea Ormuz.

Fluxul de știri
0