Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Uimitor! Trump spune că Iranul nu pierde niciodată la negocieri

© AP Photo / Carolyn KasterPresident Donald Trump talks to media before boarding Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, Wednesday, Sept. 19, 2018, for the short trip to Andrews Air Force Base en route to Havelock, N.C.
President Donald Trump talks to media before boarding Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, Wednesday, Sept. 19, 2018, for the short trip to Andrews Air Force Base en route to Havelock, N.C. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În contextul escaladării tensiunilor în Golful Persic, Trump a scris un mesaj ciudat pe twitter: ”Iranul nu a câștigat niciodată un război, dar nu a pierdut niciodată o negociere”.

BRUXELLES, 30 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Declarația lui Trump are loc după ce Secretarul de Stat al SUA Mike Pompeo a scris ieri un twitter anunțând că Iranul i-a respins propunerea de a vizita Teheranul pentru a se adresa poporului iranian, relatează Sputnik Internațional. 

Japonia - Sputnik Moldova
Japonia sfidează Statele Unite ale Americii - Vor continua să procure petrol din Iran

”M-am oferit recent să călătoresc la Teheran și să vorbesc direct cu poporul iranian. Regimul nu a acceptat oferta mea”, a scris el pe Twitter.

Donald Trump a pus atunci pe Twitter mesajul că, în ciuda faptului că Iran nu câștigă niciodată războiul, ”nu a pierdut niciodată o negociere”, dar nu a dezvoltat tema.

Săptămâna trecută, Trump a admis că ”este tot mai greu pentru mine să facă o înțelegere cu Iranul”, și pare că s-a referit la noul acord care să înlocuiască Acordul Nuclear Iranian din 2005, cunoscut ca Planul Comun de Acțiune.

Pompeo, pe de altă parte, a subliniat că Trump este interesat în negocierile cu Iranul, dar că și el vrea să schimbe ”comportamentul” Teheranului.

Reprezentantul Special al SUA pentru Iran, Brian Hook, a argumentat că Trump este sincer în deschiderea sa față de Iran pentru negocierea unui nou acord nuclear. Hook a adăugat că Trump ar fi fericit să stea la discuții cu liderii Iranului deși Teheranul a respins diplomația în multe ocazii.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, în schimb, a semnalat dorința sa de a avea discuții cu SUA, dar a subliniat că Washingtonul ar trebui mai întâi să renunțe la sancțiunile împotriva Republicii Islamice.

”Suntem oricând gata pentru negocieri. Vă spun să abandonați în această oră și în acest moment presiunile și să ridicați sancțiunile și să vă întoarceți la logică și la înțelepciune. Noi suntem pregătiți”, a subliniat Rouhani la începutul acestei luni.

El a adăugat că Iranul și-a schimbat abordarea de la ”răbdare strategică” la ”acțiune reciprocă” și că va răspunde în mod similar la orice pas al Washingtonului legat de acordul nuclear.

Fluxul de știri
0