Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea schimbă foaia: Prognoza meteo pentru astăzi și zilele următoare

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaArșiță, foto de arhivă
Arșiță, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea se schimbă începând cu ziua de mâine, când intră în vigoare avertizarea cod galben emisă de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Se pare că doar astăzi ne mai bucurăm de temperaturi relativ confortabile. Meteorologii au emis iarăși cod galben de vreme caniculară, care va intra în vigoare de miercuri.

Astăzi vom avea valori termice maxime de 29..31 de grade Celsius.

Începând cu 7 august și până în data de 12 august, pe arii extinse, temperatura maximă a aerului va atinge valori de 33-35 de grade Celsius.

© Photo : SHS / Meteo - Șapte Zile (5 Iulie 2019)Meteo - Șapte Zile (5 Iulie 2019)
Vremea schimbă foaia: Prognoza meteo pentru astăzi și zilele următoare - Sputnik Moldova
Meteo - Șapte Zile (5 Iulie 2019)

Vor crește și valorile termice nocturne, care vor ajunge treptat până la 20..22 de grade. Precipitații sunt prognozate în a doua jumătate a săptămânii, însă doar în raioanele de nord ale țării.

Arșiță, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Riscuri majore pentru sănătate: Cod Galben de caniculă și presiune atmosferică scăzută

În aceste condiții, specialiștii avertizează și asupra riscului de intoxicații alimentare în perioada în care temperaturile depășesc 30 de grade Celsius. Pentru a ne proteja sănătatea, președintele Centrului Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor din Moldova, Serghei Lelic, vine cu mai multe  recomandări.

"Unele persoane își comercializează marfa în soare, în praf și astfel pun în pericol viața și sănătatea consumatorilor. Cu regret, nici oamenii care achiziționează aceste produse nu se axează pe calitate, ci se orientează după prețul mărfii, care este mai avantajos pentru ei", a subliniat Serghei Lelic.

Specialiștii recomandă să evităm comerțul stradal și să procurăm produsele alimentare din spații sau unități autorizate sanitar-veterinar. Trebuie să atragem o atenție deosebită condițiilor de păstrare a mărfii, data fabricării, termenul de valabilitate și numele producătorului.

Fluxul de știri
0