Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un primar riscă să fie demis: Iată ce acțiuni ilegale a întreprins – Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariCasă de țară
Casă de țară - Sputnik Moldova
Abonare
Un primar riscă să-și piardă fotoliul pentru că l-angajat pe fiul său în calitate de operator al site-lui oficial al Primăriei.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Un primar riscă să fie demis după ce și-a angajat fiul în calitate de operator al site-lui oficial al Primăriei. Informația a fost făcută publică de Autoritatea Națională de Integritate care a constatat această încălcare. La fel, primarul nu a respectat prevederile legii privind declararea averii și intereselor personale.

”Mai exact, nu a informat Autoritatea Națională de Integritate imediat, dar nu mai târziu de trei zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința fiului”, este precizat în comunicatul de presă.

Viorel Furdui - Sputnik Moldova
Expert: Deputatul nu e nici primar nici consilier local

De asemenea, acesta nu a soluționat, în conformitate cu prevederile legale, conflictele de interese. În cadrul controlului, primarul a fost informat despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și despre drepturile de care beneficiază în exercitarea dreptului la apărare.

Acesta și-a exprimat în scris punctul de vedere, motivându-și acțiunile prin faptul că nu a cunoscut despre prevederile legii în acest sens și nu a avut alte opțiuni în ceea ce privește angajarea altei persoane la acest post. Autoritatea Națională de Integritate va solicita demiterea acestuia cu aplicarea interdicției de a nu ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de trei ani.

Fluxul de știri
0