Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tehnologii avansate: Federația Rusă îl va trimite pe robotul „Fiodor” în cosmos

© Sputnik / Валерий Мельников / Trecere la banca de fotografiiOm și robot - Imagine simbol
Om și robot - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Robotul rusesc Fiodor a fost dotat cu un echipament și inteligență artificială pentru îndeplinirea unor sarcini în spațiul cosmic.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Robotul Fiodor a fost supus unor modificări esențiale înainte de a fi trimis pe Stația Spațială Internațională. În special, sistemul electronic a fost înlocuit cu unul rezistent la condițiile din spațiul cosmic, a declarat într-un interviu oferit agenției RIA Novosti, directorul executiv pentru programele avansate și știință a corporației de stat Roscosmos, Alexandr Bloșenko.

Un module Kalachnikov - Sputnik Moldova
De temut: Nou robot de luptă inteligent testat în Rusia - VIDEO

Anterior, presa anunțase că înaintea zborului spre Stația Spațială Internațională, robotul Fiodor a primit un nume nou – Skybot F-850 și va avea voce pentru a putea comunica cu cosmonauții.

În afară de aceasta, robotul are și propriul cont în Twitter. Acum Skybot se află la Boikonur, unde este pregătit pentru expedierea în spațiul cosmic. Robotul-cosmonaut vă pleca în călătoria spațială pe 22 august și va reveni acasă pe 7 septembrie.

După cuplare cu Soyuz MS-14, robotul va fi transferat în segmentul rusesc, unde va executa câteva sarcini sub controlul cosmonautului Alexandr Skvorțov.

“În prezent, modificările robotului antropomorf “Skybot F-850” se deosebesc radical de predecesorii lui. Spre exemplu, în noua versiune au fost modificate componentele electronice, elementele de plastic și sistemul de control. Toate modificări, care au fost efectuate într-o termen record, în legătură cu condițiile de exploatare și cerințele înalte față de echipamentul utilizat în sfera spațială”, a declarat Bloșenko.

Condițiile în spațiul cosmic presupun lipsa gravitației, un nivel ridicat al radiației, zgomot și virbațiile la bordul stației, precum și presiuni la start și aterizare.

Anterior, Bloșenko declarase agenției RIA Novosti că robotul a fost dotat cu un soft cu elemente de inteligență artificială.

Fluxul de știri
0