Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De temut: Nou robot de luptă inteligent testat în Rusia - VIDEO

© Sputnik / Vitali Belousov / Accesați arhiva multimediaUn module Kalachnikov
Un module Kalachnikov - Sputnik Moldova
Abonare
Kalașnikov a testat un robot de luptă capabil să aleagă el însuși ținte și să ocolească lucruri care nu reprezintă o amenințare, acestea datorită inteligenței artificiale care a fost integrată în el.

BUCUREŞTI, 4 oct — Sputnik, Doina Crainic. Producătorul rus de arme Kalașnikov a prezentat un video cu un robot de luptă cu inteligență artificială, relatează presa rusă.

Mașina a tras în mai multe ținte de la o distanță de 100 de metri cu o mitralieră grea, robotul alegând singur țintele.

În video, putem vedea că robotul este o stație gestionată de un operator care activează regimul „analiză și protecție perimetrică", după care mașina începe să-și aleagă ţintele. Robotul detectează care ţinte trebuie distruse, în acest caz, silueta unui bărbat și a unei mașini.

Stația este capabilă să decidă excluderea din zona de distrugere a unor ţinte nepericuloase, de exemplu, animale, ceea ce minimizează probabilitatea distrugerii lor, se spune în descrierea videoclipului.

Proiectanții precizează că modulul lor de luptă poate fi instalat pe vehicule sau conectat la alţi roboți.

Fluxul de știri
0