Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mare atenție luna aceasta: Avertizarea INP pentru șoferi

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția prezintă statistici îngrijorătoare – de ce conducătorii auto trebuie să fie deosebit de prudenți în luna august.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare atenționează că în luna august se produc cele mai multe accidente rutiere. De vină este fluxul majorat de mașini care intră în țară, dar și ignorarea regulilor de circulație de către participanții la trafic.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Societate
Călătorii, în pericol: Iată ce fac unii taximetriști din Bălți - Video

Polițiștii de patrulare atenționează că viteza rămâne în continuare principala cauză a accidentelor rutiere care au loc în țara noastră. Și cu cât mai mare este viteza, cu atât mai grave pot fi consecințele unor manevre executată neregulamentar.

Potrivit sursei, de la începutul acestui an s-au produs 376 de accidente rutiere cauzate de viteza excesivă. În urma acestora, 53 de persoane au decedat, iar 475 au fost traumatizate.

Statisticile polițienești relevă că în luna august au loc cele mai multe accidente rutiere, în contextul creșterii fluxului de mașini venite în țară, dar și a ignorării regulilor de circulație.

Aflați în concediu, atât moldovenii aflați în țară, cât și cei stabiliți peste hotare, sosiți în Moldova, au toată ziua la dispoziție pentru a se deplasa în condiții de securitate, dar aceștia se grăbesc, ignoră indicatoarele și avertizările Poliției. Însă Regulamentul Circulației Rutiere și indicatoarele sunt la fel în toate țările, iar respectarea lor este baza unui trafic în siguranță., subliniază INP.

Fluxul de știri
0