Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Călătorii, în pericol: Iată ce fac unii taximetriști din Bălți - Video

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Nimic nu pere să-i sperie pe conducătorii auto - iată cum au fost surprinși trei taximetriști din bălți de către polițiștii de patrulare.

CHIȘINĂU, 18 iul – Sputnik. Ofițerii de patrulare ai Regimentului Nord al INP au depistat trei șoferi ai serviciului de taxi în stare avansată de ebrietate la volan.

Acum o zi, polițiștii de patrulare din Bălți au fost informați, prin intermediul serviciului 112, că un taximetrist conducea agresiv o mașină „Dacia Logan”, nu respecta regulile de circulație și, posibil, ar fi în stare de ebrietate.

Inspectorii au identificat și oprit imediat unitatea de transport. Conducătorul auto, un bărbat din Bălți în vârstă de 50 de ani, a reacționat neadecvat, iar după ce a fost stopat de oamenii legii, a încercat să fugă. Fiind testat alcoolscopic, s-a stabilit că șoferul avea în aerul expirat 1,23 mg/l.

Общественный транспорт  - Sputnik Moldova
Societate
Se întâmplă în Moldova: Șoferi care transportă pasageri, beți și drogați la volan

Un alt caz a avut loc luni, aproape de miezul nopții, pe strada Sciusev din Bălți. Un taximetrist conducea neadecvat, tot un automobil „Dacia Logan”. Având semnalul de avariere pornit, polițiștii l-au oprit pentru a vedea dacă unitatea de transport și șoferul sunt în regulă. Dar imediat s-a simțit miros puternic de alcool. Aparatul Drager a confirmat starea de ebrietate a bărbatului de 42 de ani, originar din Bălți. Gradul de alcoolemie al acestuia era de 0, 77 mg/l.

Cel de-al treilea caz a avut loc duminică dimineață, în jurul orei 06:00. Polițiștii au fost sesizați de locatarii unui bloc de pe strada Bulgară din Bălți în legătură cu faptul că un taxi circula agresiv pe șosea. Automobilul „Toyota Prius” a fost oprit. Șoferul în vârstă de 40 de ani efectua manevre periculoase, motiv pentru care nu a fost lăsat să-și continue deplasarea. Aparatul alcoolscopic a arătat și în cazul acestuia un grad avansat de alcoolemie – 0, 79 mg/l.

Inspectoratul Național de Patrulare vine cu un apel către cetățeni să nu tolereze asemenea încălcări grave. Dacă sunt în calitate de pasageri, se află la volanul altei mașini sau sunt pietoni, să informeze imediat oamenii legii dacă observă devieri de la regulamentul circulației rutiere.

Fluxul de știri
0