Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Euro depășește pragul psihologic: Cotațiile valutare anunțate de BNM

© Sputnik / Yana ZaharovaCurs valutar - Imagine simbol
Curs valutar - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik vă prezintă cotațiile Băncii Naționale - ce se întâmplă miercuri cu principalele valute de referință.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Potrivit cursului stabilit de Banca Națională a Moldovei (BNM), moneda unică europeană depășește mâine pragul psihologic de 20 de lei.

Comparativ cu cotațiile stabilite de BNM pentru 6 august, dolarul se ieftinește mâine cu 1 ban, iar euro se scumpește cu 5 bani. Astfel, miercuri, 7 august, dolarul american va putea fi cumpărat cu 17,85 de lei, euro – cu 20.00 de lei. Amintim că marți moneda europeană s-a apreciat cu tocmai 15 bani față de ziua de luni.

Bani, lei,euro, dolari, imagine simbol - Sputnik Moldova
Moldovenii au vândut sute de milioane de dolari și euro în iunie: Ce se întâmplă cu leul

Hrivnă ucraineană va costa mâine 69 de bani, un leu românesc – 4.23 de lei moldovenești, iar rubla rusească - 27 de bani.

Aceste fluctuații sunt determinate de raportul dintre cererea de valută și oferta pe piața valutară a Republicii Moldova.  

Euro este cea mai tranzacționată valută în Republica Moldova – peste 67 la sută din operațiunile de pe piața valutară din iunie 2019 au vizat această monedă.

Ponderea dolarului american a fost de aproape 17 la sută în totalul rulajului tranzacțiilor valutare în numerar din iunie 2019, rubla rusă a avut o pondere de peste 6%, leul românesc – de 2%, hrivna ucraineană – de 0,6 la sută.

Fluxul de știri
0