Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro s-a scumpit semnificativ de luni până marți: Cotațiile valutare anunțate de BNM

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Euro s-a scumpit cu 15 bani la cursul oficial, față de ziua de luni. Cotațiile Băncii Naționale și prețul valutelor la unitățile de schimb pentru ziua de marți.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. La cursul stabilit de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru ziua de marți, 6 august, un dolar american echivalează cu 17,86 de lei, un euro – cu 19.95de  lei, o hrivnă ucraineană – cu 69 de bani, un leu românesc – cu 4.21 de lei moldovenești, o rublă rusă – cu 27 de bani.

Погрузочно-разгрузочные работы в контейнерном терминале морского торгового порта - Sputnik Moldova
De unde vine valuta în Moldova: Banii trimiși de rude au trecut pe locul doi

Comparativ cu cotațiile stabilite de BNM pentru 5 august, dolarul s-a scumpit cu doi bani, iar euro s-a scumpit cu tocmai 15 bani.

Aceste fluctuații sunt determinate de raportul dintre cererea de valută și oferta pe piața valutară a Republicii Moldova.  

Euro este cea mai tranzacționată valută în Republica Moldova – peste 67% din operațiunile de pe piața valutară din iunie 2019 au vizat această monedă.

Ponderea dolarului american a fost de aproape 17% în totalul rulajului tranzacțiilor valutare în numerar din iunie 2019, rubla rusă a avut o pondere de peste 6%, leul românesc – de 2%, hrivna ucraineană – de 0,6%.

Fluxul de știri
0