Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scandalul de la grădinița 177: Motivul pentru care a fost concediată directoarea

© Sputnik / Михаил Мордасов / Accesați arhiva multimediaGrădiniță de copii, foto de arhivă
Grădiniță de copii, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Direcției Generală Educație, Tineret și Sport al Consiliului Municipal a venit cu o reacție în cazul alimentelor alterate cu care erau hrăniți copii în grădinița 177.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Noi detalii în cazul grădiniței 177 din Chișinău unde copii ar fi fost hrăniți cu pește cu viermi. Potrivit Direcției Generale Educație, Tineret și Sport al Consiliului Municipal, directoarea instituției preșcolare, care a depus denunțul la Președinție, a fost demisă din funcție din cu totul alt motiv decât cel invocat.

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Dezgustător: Grădinița în care copiii sunt hrăniți cu pește plin cu viermi - Foto

Astfel, potrivit unui comunicat al DGETS, micuții din respectiva grădiniță ar fi fost abuzați fizic și psihic de către cadrele didactice, iar în acest sens a fost sesizată și Procuratura Generală.

Direcția a inițiat un grup de lucru în acest caz, care a constatat o situație tensionată între părinții copiilor ce frecventau grupa nr. 7 și cadrele didactice de aici. Părinții acuzau angajații instituției că abuzau fizic și psihic copii.

Centrul psiho-socio-pedagogic al Direcției Generale Educației Tineret și Sport, cu acordul părinților, a efectuat evaluarea psihologică a copiilor care frecventau grupa numărul 7. Medicii au confirmat că micuții au fost abuzați fizic și psihic de către cadrele didactice. Drept urmare, directoarea grădiniței nr. 177, Lucia Cazacu, a fost concediată. Aceasta a contestat decizia de demitere în instanță, ședința de judecată fiind stabilită pentru data de 30 septembrie 2019.

Șobolani - Sputnik Moldova
Societate
Șobolanii au invadat o grădiniță din Rezina: Iată coșmarul care se întâmplă - Video

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport al Consiliului Municipal a menționat, în contextul fotografiilor postate pe rețelele de socializare, cu peștele infestat care ar fi ajuns pe masa copiilor, că pe acest caz a fost sesizată Agenția Națională pentru sSiguranța Alimentelor.

”Pe 25 aprilie 2019, ora 10.00, în instituție s-au prezentat reprezentanții DGETS și au sesizat ANSA. După care, reprezentanții ANSA au întreprins acțiunile de preluare a mostrelor la data de 04.06.2019 pentru analizele de laborator. Produsul din lotul de pește suspect nu a ajuns pe masa copiilor, fiind congelat și sigilat până la finalizarea procesului de cercetare de laborator”, este precizat într-un comunicat de presă al  Direcției Generale Educație, Tineret și Sport al Consiliului Municipal.

Și fostul primar interimar Ruslan Codreanu a venit cu o reacție la acest subiect. Acesta spune că fosta directoare a grădiniței 177, din sectorul Ciocana, „a fost demisă din funcție din cauza plângerilor părinților, pentru că tolera maltratarea copiilor și colectarea de bani”.

Amintim la Președinție a fost convocată de urgență o ședință a reprezentanților ANSA, ANSP, AAP și CNA pentru a interveni imediat în acest caz. 

Imagini dezgustătoare au apărut ieri în spațiul public. Potrivit acestora, copii care merg la grădinița 177 din Capitală ar fi fost hrăniți cu pește pe care mișună viermii. Mai mult decât atât, pâinea care le este pusă pe masă copiilor este cu ”mazut”. Cel puțin asta declară fosta directoare a instituției de învățământ preșcolar. 

Potrivit unui comunicat de presă emis de președinția Republicii Moldova, fosta directoare a grădiniței a fost concediată pentru că a încercat să se opună modului în care Direcția Educație Ciocana organizează achizițiile de produse alimentare pentru hrana copiilor în grădinițe. La fel, aceasta a prezentat mai multe poze în care se vede că peștele destinat copiilor este infestat cu viermi, dar și carne de curcan în stare avansată de alterare, pâine cu ”mazut” și elemente metalice.

Fluxul de știri
0