Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Iată câți bani vor fi cheltuiți pentru alegerile parlamentare din 20 octombrie

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri, foto de arhivă
Alegeri, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Devizul de cheltuieli a fost aprobat astăzi de membrii Comisiei Electorale Centrale. Câte partide vor putea să participe la scrutin.

CHIȘINĂU. 6 aug - Sputnik. Aproximativ 12 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru scrutinul electoral din 20 octombrie. Suma a fost aprobată marți în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale. CEC a mai anunțat că 46 de partide politice și organizații social-politice vor participa la alegerile parlamentare noi din această toamnă.

Secretarul general al CEC, Maxim Lebedinschi, a atras atenția asupra unei situații care necesită intervenția Ministerului Justiției. Astfel, el a atenționat că în lista partidelor care au dreptul să participe la alegerile din 20 octombrie sunt și formațiuni ai căror conducători fie au decedat, fie și-au dat demisia, dar juridic figurează în această funcție.

Alegeri - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Cum vor vota cetățenii de peste hotare la alegerile parlamentare noi

Comisia nu poate să îngrădească dreptul vreunui partid politic de a participa la scrutinul electoral, a menționat Lebedinschi.

„CEC nu poate decât să atenționeze Ministerul Justiției și Agenția Servicii Publice asupra necesității lichidării acestor neajunsuri juridice”, a subliniat secretarul general al Comisiei.

Lista a fost furnizată de Agenția Servicii Publice, car este responsabilă de monitorizarea acestor formațiuni.

Tot în ședința de astăzi a fost aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie. Pentru desfășurarea scrutinului în cele patru circumscripții uninominale vor fi alocate peste 11 milioane 900 de mii de lei.

Banii vor fi alocați din mijloacele economisite la scrutinul din 24 februarie curent.

Alegerile parlamentare noi vor avea loc în circumscripțiile nr: 33, 50, 48 și 17 după ce deputații Andrei Năstase, Maia Sandu, Viorel Melnic și Vladimir Plahotniuc și-au depus mandatele.

Fluxul de știri
0