Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum vor vota cetățenii de peste hotare la alegerile parlamentare noi

© Sputnik / Miroslav RotariAlegeri - Imagine Simbol
Alegeri - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii cu drept de vot aflați peste hotare sau domiciliați în stânga Nistrului pot să se înregistreze prealabil pentru alegerile parlamentare noi.

CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Cetățenii care doresc să participe la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019, organizate în circumscripția uninominală Nr.48 pentru alegătorii din stânga Nistrului (orașul Slobozia, municipiile Tiraspol și Bender) și Nr.50, la vest de Republica Moldova, pot în continuare să se înregistreze prealabil.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Cum vor alege moldoveni președintele în 2020: Ce spune Igor Dodon - Video

Comisia Electorală Centrală invită alegătorii să completeze formularul de înregistrare online, la rubrica ,,Înregistrare prealabilă”, pe pagina www.alegator.md.

Reamintim că alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului (4 septembrie 2019 este ultima zi de înregistrare prealabilă pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019). Cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua scrutinului, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Înregistrarea poate fi făcută și în formă scrisă, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la Comisia Electorală Centrală și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Regulamentul privind înregistrarea prealabilă și modelul cererii pot fi găsite pe pagina oficială www.cec.md.

Înregistrarea prealabilă va contribui la stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării și al alegătorilor din localitățile din stânga Nistrului, care vor vota la secțiile de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova, în vederea identificării numărului secţiilor de votare necesare, precum și determinării numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective.

Amintim că astăzi, 29 iulie, Comisia Electorală Centrală a stabilit că alegerile parlamentare noi se vor desfășura pe data de 20 octombrie, adică odată cu alegerile locale generale.

Fluxul de știri
0