Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Persoanele care au incendiat mai multe autocare, pe banca acuzaților

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaНаручники. Cătușe
Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Abonare
Trei persoane care au incendiat autocarele unei firme concurente vor compărea pe banca acuzaților.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Trei membri ai unui grup criminal organizat vor compărea pe banca acuzaților pentru că au incendiat intenționat mai multe bunuri și au cauzat daune în proporții deosebit de mari.

Reținere, imagine simbol - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Îngrozitor: Iată ce făceau membrii unui grup criminal în Moldova și Franța

Procuratura Chişinău, oficiul Râşcani, a finalizat şi expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor trei indivizi. Este vorba de trei persoane. Un polițist, un fost polițist și un civil. Aceștia au fost reținuți acum trei luni după ce mai multe autocare ale firmei concurente de transport au fost incendiate intenționat.

Activitatea grupului criminal organizat a fost documentată mai bine de patru luni. Operaţiunea de destructurare a acesteia fiind realizată de Procuratura municipiului Chişinău, oficiul Râşcani, de comun cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii.

În urma măsurilor speciale de investigaţii, s-a stabilit că organizatorii grupării, doi locuitori ai Capitalei - administratori ai unor firme specializate în transportul de călători, au organizat comiterea mai multor activităţi criminale a căror ţintă era firma concurentă. Mai exact, aceştia acţionau prin şantaj şi incendierea autocarelor ce aparţineau firmei concurente, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, Federaţiei Ruse şi Cehiei. 

flăcări - Sputnik Moldova
Societate
Incediu puternic în Capitală: O persoană s-a stins din viață - Detalii

Potrivit estimărilor, suma prejudiciului cauzat părţilor vătămate se ridică la peste 2,8 milioane de lei. La sfârșitul lunii aprilie 2019, procurorii şi ofiţerii de urmărire penală au descins la domiciliile, oficiile şi în mijloacele de transport ale învinuiţilor. Oamenii legii au depistat şi ridicat obiecte care demonstrează implicarea lor în săvâşrirea respectivelor infracţiuni, inclusiv: aparate de telefonie mobilă, lubrifiant de incendiere, carduri bancare, purtători de informaţie digitală, cecuri care confirmă deplasările peste hotare.

La demersul procurorilor, imediat după reţinere, 3 persoane şi anume autorii incendierii autocarelor au fost plasate în arest preventiv. Demersurile în privinţa organizatorilor au fost repinse, în privinţa lor fiind aplicată măsura preventivă - liberarea provizorie sub control judiciar.

Decizile judecătorului de instrucţie au fost contestate de procuror la Curtea de Apel, ulterior în privinţa acestora fiind eliberate mandate de arest. În prezent, patru membri ai grupării sunt anunţaţi în căutare, iar cauza penală în privinţa lor a fost disjunsă într-o procedură separată.

Fluxul de știri
0