Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Iată ce făceau membrii unui grup criminal în Moldova și Franța

© Photo : Poliția Republicii MoldovaReținere, imagine simbol
Reținere, imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Membrii grupării criminale își desfășurau activitatea prin intermediul telefoanelor mobile și al aplicațiilor electronice ”Whatsapp”, ”Viber”, ”Telegram”.

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Doi membri activi ai unui grup criminal organizat au fost condamnați prin sentința Judecătoriei Orhei pentru comiterea infracțiunii de circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, în proporții deosebit de mari.

Pistol - Sputnik Moldova
Societate
Mai rău ca în anii '90: Iată ce fac membrii grupării Kitaieț în Moldova

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, inculpații cu vârste cuprinse între 25 și 30 de ani, originari din Orhei, pe parcursul anilor 2017 - 2018, au acționat prin participație sub forma unui grup criminal organizat. Aceștia aveau roluri bine determinate în procurarea și distribuirea drogurilor, prin intermediul telefoanelor mobile.

În acest scop, ei dobândeau din Franța și Republica Moldova diverse cantități de droguri: substanțe psihotrope - buprenorfin, conținute în comprimate ”Subutex” și ”Suboxone” și alte substanțe aflate în circuit restrâns, care pot fi eliberate doar cu rețetă medicală. Ulterior, prin intermediul telefoanelor mobile și al aplicațiilor electronice ”Whatsapp”, ”Viber”, ”Telegram”, aceștia vindeau comprimatele, la prețuri majorate, persoanelor dependente de consumul de droguri, preponderent în municipiul Orhei.

În luna noiembrie 2018, după comercializarea de către inculpați a grogurilor în proporții deosebit de mari, care a avut loc sub controlul organelor de drept, făptuitori au fost reținuți.

Urmare a probatoriului administrat și cercetat în instanța de judecată, vinovăția inculpaților a fost demonstrată pe deplin, chiar dacă aceștia au negat învinuirile. Astfel, celor doi le-au fost stabilite pedepse sub formă de închisoare pe termen de 8 și, respectiv, 9 ani, cu privarea de drepturi de a ocupa funcții și exercita activități legate de administrarea și gestionarea substanțelor a căror circulației este limitată, pe un termen de 5 ani, cu încasarea în mod solidar din contul inculpaților a cheltuielilor de judecată.

Sentința pronunțată este cu drept de atac în condițiile legii.

Fluxul de știri
0