Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Una dintre cele mai mari instituții din subordinea MAI va fi reorganizată

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Внутренних Дел
Министерство Внутренних Дел - Sputnik Moldova
Abonare
Una dintre cele mai mari instituții din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care are peste patru mii de angajați, va fi reorganizată.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune reorganizarea Întreprinderii de Stat ”Servicii Pază” în Instituția Publică ”Servicii Pază”.

Proiectul de reorganizare a Întreprinderii de Stat ”Servicii pază” în Instituția Publică ”Servicii Pază” este propus spre dezbateri publice, în temeiul Legii privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice, Legii privind administraţia publică centrală de specialitate şi Legii cu privire la întreprinderea de stat şi întreprinderea municipală.

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Politică
O direcție din cadrul INI a fost lichidată - anunțul făcut de Năstase - Video

Întreprinderea de Stat ”Servicii Pază” a Ministerului Afacerilor Interne este o instituţie lider pe piaţa serviciilor de pază şi de securitate din Republica Moldova. Instituţia posedă o experienţă bogată, include înalte performanţe profesionale şi tehnologice acumulate pe parcursul a 62 ani.

ÎS Servicii Pază a MAI este prezentă pe piaţa serviciilor de securitate acoperind întreg teritoriul Republicii Moldova. Întreprinderea este reprezentată de 32 de unităţi teritoriale, oferind soluţii avansate pe o gamă largă  de servicii:

  1. paza şi protecţia imobilului (case, edificii, teritorii, magazine, oficii, apartamente etc.) prin intermediul pazei fizice sau a mijloacelor tehnice;
  2. instalarea butoanelor de alarmă la obiective şi apartamente cu reacţionarea operativă a grupei de reţinere în decurs de 3-5 minute la semnalul declanşat de butonul de alarmă;
  3. instalarea şi deservirea tehnică a mijloacelor de semnalizare pază-incendiu şi alarmă, supraveghere video;
  4. supravegherea prin dispozitive audio şi video a încăperilor şi imobilului păzit;
  5. însoţirea şi paza mărfurilor, mijloacelor financiare, hârtiilor de valoare, obiectelor de preţ şi a altor bunuri materiale;
  6. însoţirea şi protecţia oamenilor de afaceri, a membrilor familiilor lor;
  7. asigurarea şi menţinerea ordinii în cadrul manifestărilor în masă, concertelor, ceremoniilor festive şi familiale;
  8. supravegherea  obiectivelor îndepărtate, locuinţelor şi altor încăperi ale cetăţenilor;
  9. supravegherea centralizată  a stării diferitelor avertizoare de genul fum, apă, gaz.
  10. În prezent, instituția are peste 4000 de angajați. Printre obiectivele păzite de aceștia sunt întreprinderi de importanţă majoră şi strategică pentru economia ţării: obiective de asigurare cu energie electrică şi termică, cu apă potabilă; case de schimb valutar; obiective comerciale şi culturale; locaţii de agrement (cazinouri, cluburi, restaurante, discoteci, cafenele), complexe rezidenţiale, case individuale.

În total, angajații Întreprinderii de Stat ”Servicii Pază” monitorizează peste 22.000 de obiective, la care se mai adaugă şi alte manifestări sportive şi concerte.

Fluxul de știri
0