Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Năstase, apel către angajații Procuraturii și SIS – iată ce le-a cerut

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Abonare
Un plan de cooperare transparentă între Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate a fost stabilit astăzi de conducerea celor trei instituții. Printre priorități este neadmiterea ingerințelor în activitatea organelor de drept.

CHIȘINĂU. 5 aug – Sputnik. În cadrul unui briefing de presă, Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a anunțat că se dorește „respectarea strictă și exercitarea competențelor prevăzute de Constituție și de lege și neadmiterea vreunei comenzi politice, neadmiterea intervențiilor unor interese de grup sau particulare” în activitatea acestor instituții.

„Respectarea strictă a libertăților și drepturilor fundamentale ale cetățenilor. Am spus că ne-am angajat să lucrăm numai pentru oameni și nu împotriva lor. Toleranță zero față de orice scheme ilicite care au existat pe teritoriul Republicii Moldova. Aceste scheme trebuie să fie descoperite, demantelate și cei care au secătuit țara de bani să fie trași la răspundere”, a declarat Năstase.

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Politică
Andrei Năstase despre dosarul uzurpării puterii în stat: Încăpățânarea mea a dat roade

Ministrul de Interne le-a sugerat angajaților celor trei instituții să nu execute ordine ilegale. ”Nu acceptați ingerințe din partea nimănui, nici chiar din partea mea”, le-a spus Năstase angajaților Procuraturii Generale și SIS.

Totodată, el a menționat că „guvernul nu va interfera în activitățile Procuraturii Generale și SIS”.

Andrei Năstase a mai menționat că va exista o cooperare mai intensă cu organizațiile internaționale pentru a scoate în vileag toate cazurile de „imixtiune în viața intimă a cetățenilor Republicii Moldova, prin interceptare și filaj, adesea ilegal”.

Fluxul de știri
0