Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrei Năstase despre dosarul uzurpării puterii în stat: Încăpățânarea mea a dat roade

© Sputnik / Miroslav RotariAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a venit cu o reacție în urma anunțului făcut de Procuratura Generală cu privire la deschiderea unui dosar penal pentru uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Voi lupta până la capăt și voi furniza Procuraturii toate informațiile necesare pentru bunul mers al anchetei. Așa a reacționat ministrul de Interne, Andrei Năstase, la anunțul Procuraturii Generale de începere a urmării penale pentru uzurparea puterii de stat de către fosta guvernare.

Noul sediu al Procuraturii Generale - Sputnik Moldova
Politică
Fosta guvernare din Moldova, acuzată de procurori de uzurparea puterii în stat

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a dispus astăzi, 5 august, inițierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către fosta guvernare a Republicii Moldova. Exercitarea urmăririi penale pe acest caz va fi efectuată de un grup de urmărire penală, formată din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi ofiţeri de investigaţie din diferite subdiviziuni ale organelor de drept. Procuratura a deschis acest dosar în urma unui demers înaintat organului de urmărire penală de către ministrul de Interne, Andrei Năstase.

”Castelul din cărți de joc construit de Plahotniuc și slugile sale începe să se prăbușească! Am spus că nu mă las! Încăpățânarea mea a dat roade: noul procuror general interimar tocmai a dat curs cererii mele și a anulat ordonanța de refuz în pornirea urmării penale pe faptul uzurpării puterii de stat a predecesorului său”, a declarat Năstase imediat după anunțul făcut de Procuratură.

Potrivit ministrului de Interne, cei vinovați de această crimă gravă trebuie să fie trași la răspundere.

” Voi lupta până la capăt și voi furniza Procuraturii toate informațiile necesare pentru bunul mers al anchetei”, a menționat ministrul.

Potrivit Codului Penal al Republicii Moldova, acţiunile săvârşite în scopul uzurpării sau menţinerii forţate a puterii de stat cu încălcarea prevederilor Constituţiei Republicii Moldova se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 ani.

Fluxul de știri
0