Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La doar 16 ani, spaima cartierului: Acțiunile necugetate ale unor minori – Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariCartier
Cartier - Sputnik Moldova
Abonare
Doi minori au fost reținuți de oamenii legii pentru că au comis mai multe furturi din locuințe și au bătut o femeie.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Doi minori de 15 și 16 ani, din Capitală, au fost reținuți și sunt cercetați penal pentru comiterea unei tâlhării și a mai multor furturi din locuințe pe teritoriul orașului Chișinău.

Вор  - Sputnik Moldova
Societate
Hoț tupeist: I-a furat unei vânzătoare telefonul de sub nas - Video

Pe parcursul lunilor mai-iulie, aceștia au comis un atac tâlhăresc și cel puțin 15 furturi din locuințe. Astfel, în seara zilei de 18 iulie la dispeceratul Inspectoratului de Poliție Botanica a sunat o femeie de 78 de ani și le-a spus oamenilor legii că a fost amenințată cu un cuțit și i-au fost furați bani.

La fața locului s-a deplasat imediat grupul operativ al sectorului de Poliție Botanica și ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție pentru a stabili toate circumstanțele.

La fața locului, forțele de ordine au stabilit că un individ a pătruns în locuință prin geamul de la balconul apartamentului. Ajuns în casă, acesta a amenințat-o pe proprietară cu cuțitul și a bătut-o. Ulterior, el a furat din apartament 23 000 de lei. Femeia a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru tâlhărie. În urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de Poliție, individul a fost identificat.

Calea Ferată - Sputnik Moldova
Societate
(FOTO) Furt de motorină la „Calea Ferată". Vezi cine este vinovatul

Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 16 ani. Împreună cu un alt minor în vârstă de 15 ani, el a mai comis 15 furturi din locuințe din Chișinău de unde au sustras bunuri materiale, carduri bancare, de pe care ulterior au extras bani, telefoane mobile și bani.

Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 300 000 de lei. Acțiunile lor au fost surprinse de camere de supraveghere. Aceștia au mai fost cercetați penal pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Pentru comiterea atacului tâlhăresc și furt, minorul de 16 ani a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Conform legislație, faptele comise se pedepsesc cu închisoare  pe un termen de la 8 la 10 ani. Al doilea minor este cercetat în stare de libertate pentru furt și riscă până la patru ani de închisoare.

Fluxul de știri
0