Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scene șocante: Doi poliţişti nu au vrut să ajute o tânără plină de sânge

© Sputnik / Александр Гагарин / Accesați arhiva multimediaUrme de sânge - Imagine simbol
Urme de sânge - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Doi poliţişti din România au refuzat să coboare din mașină pentru a ajuta o tânără plină de sânge, despre care se credea că a fost victima unui viol.

BRUXELLES, 5 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Potrivit unei imagini filmate în weekend şi postate pe Facebook, agenţii stau în maşina de Poliţie, deşi în faţa lor se afla un copil plin de sânge şi în stare de şoc, relatează Mediafax.

Poliția Română - Sputnik Moldova
Cazul Caracal nu este singular: Bărbat ucis cu drujba, trimis la culcare de operatorul 112

Incidentul a avut loc în Galați, România. Filmul este șocant, arătând o fată plină de sânge lângă o mașină de Poliție, iar în scenă apar mai mulți cetățeni și doi angajați ai unei firme de securitate. Oamenii cer ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din maşină, în ciuda insistenţelor.

Victima pare îngrozită şi refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce poliţiştii asistă pasiv la întreaga scenă.

În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galaţi, iar persoana care a realizat filmarea a anunţat pe Facebook că a vizitat-o şi confirmă faptul că victima a fost violată.

Persoana se declară revoltată de pasivitatea poliţiştilor şi cere măsuri dure împotriva celor doi agenţi care au refuzat să ajute victima unui viol.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soţul meu (unul dintre agenţii wbc) am fost la spital şi am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinţii ei neputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital şi de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se afla ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secţia de poliţie! Nu putem lăsa lucrurile aşa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea şi delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul ţării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideţi să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris persoana cu pseudonimul Doro Yola pe Facebook.

Cei doi poliţişti filmaţi la Galaţi în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta o fată plină de sânge, despre care se spune că a fost victima unui viol, sunt cercetaţi disciplinar.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi este abilitat să comunice următoarele: Conducerea I.P.J. Galaţi a dispus, încă de ieri, declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni”, a anunţat, luni, IPJ Galaţi, România.

Directorul adjunct de la Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza, a declarat luni că fata nu ar fi fost violată și că a fost la prietenul ei, pe care îl are de o lună, iar actul sexual a fost consimțit, scrie presa din România.

Fluxul de știri
0