Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cazul Caracal nu este singular: Bărbat ucis cu drujba, trimis la culcare de operatorul 112

© AP Photo / Vadim GhirdaPoliția Română
Poliția Română - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul crimei grave de la Caracal, care a îngrozit întreaga Românie, presa din țara vecină amintește de un alt caz grav când operatorul de la 112 a dat dovadă de un neprofesionalism cras, care l-a costat viața pe un bărbat.

CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Un caz terifiant a avut loc acum mai bine de o jumătate de an în Timiș. Un bărbat a fost decapitat cu drujba de un dement, după ce a cerut disperat ajutor la 112.

Crima de la Sânandrei a avut loc în noaptea de 30 spre 31 ianuarie curent. Bărbatul în vârstă de 44 de ani dormea când a fost trezit de zgomotul unei drujbe. Speriat, acesta sunat la 112 și a cerut ajutor, spunându-i dispecerului că cineva încearcă să intre peste el în casă cu o drujbă.

Alexandra Măceșanu - Sputnik Moldova
Dezvăluiri șoc despre chinurile adolescentei ucise la Caracal: Criminalul a recunoscut

Polițistul care a preluat apelul l-a trimis la culcare, spunându-i că, cel mai degrabă, un vecin taie lemne. Peste șapte minute bărbatul disperat a mai sunat o dată la 112 și abia atunci a fost trimis un echipaj spre casa victimei. A fost însă prea târziu. Bărbatul a fost găsit mort, fiind decapitat cu o drujbă. Criminalul a fost prins în timp ce se plimba plin de sânge prin Sânandrei.

Potrivit, ziuanews.ro, la peste șase luni de la crima terifiantă, dispecerul 112 care l-a trimis la culcare pe bărbatul ucis cu drujba nu a fost sancționat în niciun fel. Potrivit sursei, polițistul a fost cercetat prealabil, însă procedura este suspendată în prezent, spun cei de la IPJ Timiș, citați de Tion.

Amintim că o adolescentă de 15 ani din localitatea Dobrosloveni, județul Olt, a fost răpită și ucisă cu cruzime la Caracal. Presa din țara vecină a scris că fata a reușit joi, 25 iulie, la ora 11.00, să dea primul telefon la 112, anunțând că a fost răpită, după care au urmat alte două telefoane, iar ultimele cuvinte ale ei au fost: „Vine, vine”.

Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit însă să o localizeze. Poliția a anunțat că a început căutările la scurt timp, dar aria era destul de mare, iar coordonatele oferite de STS nu erau corecte. Ulterior au apărut informațiile că polițiștii au intrat în casa suspectului abia a doua zi dimineața, în jurul orei 06:00, deși ar fi putut să acționeze cu trei ore mai devreme.

În presa din România au apărut detalii șocante despre modul incredibil în care au acționat cei care ar fi trebuit să o salveze pe Alexandra. Astfel, polițistul de la 112, care a preluat apelul de la adolescenta de 15 ani, răpită, violată și ucisă la Caracal, i-a spus fetei să nu țină linia ocupată.

Fluxul de știri
0