Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldovenii din Marea Britanie: Brexitul va avea loc pe 31 octombrie, fără niciun ”dacă”

CC0 / Pixabay / TheDigitalArtist / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Marea Britanie este hotărâtă să iasă din Uniunea Europeană pe 31 octombrie, indiferent de circumstanțe, spune cel mai important consilier ai prim-ministrului Boris Johnson.

BRUXELLES, 5 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Dominic Cummings, mâna dreaptă a noului prim-ministru britanic Boris Johnson, a făcut declarații fără echivoc despre Brexit:

„Regatul Unit va părăsi UE pe 31 octombrie, indiferent de circumstanţe. Nu există niciun ”dacă” sau ”dar”. Trebuie să restabilim încrederea în democraţia noastră şi să îndeplinim promisiunile repetate ale Parlamentului faţă de popor ieşind din UE pe 31 octombrie.

”Politicienii nu pot alege care voturi să respecte. Ei au promis să respecte rezultatul referendumului şi aşa trebuie să facem”, a spus Cummings, care afirmă că nici măcar o părere divergentă cu UE legată de granița între Irlanda și Irlanda de Nord nu va face guvernul britanic să facă un pas înapoi.

Important de remarcat că acesta a fost și unul dintre principalii arhitecți ai campaniei pentru Brexit în 2016.

City of London - Sputnik Moldova
Marea Britanie - cel mai mare risc de recesiune din 2007: ar putea fi mulţi şomeri

O purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene a reafirmat că acordul privind Brexitul deja încheiat cu Londra nu este renegociabil. Purtătoarea de cuvânt comunitară a reafirmat de asemenea că Bruxelles-ul este deschis unor discuţii cu premierul Boris Johnson pentru a evita un „no-deal” care ar provoca perturbări economice semnificative.

În acest timp, guvernul Germaniei a transmis că este pregătit pentru toate scenariile privind Brexitul, dar că doreşte un Brexit cu acord. „Dorim în continuare o ieşire ordonată a Regatului Unit din UE. Un Brexit fără acord nu este în interesul nimănui”, a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului condus de Angela Merkel.

Fluxul de știri
0