Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Marea Britanie - cel mai mare risc de recesiune din 2007: ar putea fi mulţi şomeri

© Flickr / Mariano MantelCity of London
City of London - Sputnik Moldova
Abonare
Recesiunea ar putea afecta Marea Britanie în următorii trei ani, iar riscul scenariului sumbru este la cel mai înalt nivel de după criza financiară, a avertizat un think-tank, menționând că Marea Britanie nu este pregătită să facă față consecințelor.

CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. Într-un studiu al Resolution Foundation, publicat duminică, se menţionează cauzele crizei care se profilează, care sunt atât de natură globală, cât și internă, inclusiv legate de încetinirea economiei globale pe fondul tensiunilor comerciale și incertitudinilor față de Brexit.

Marea Britanie - Sputnik Moldova
Moldovenii din Marea Britanie: Șansa de a vă cumpăra o casă – Trebuie să vă grăbiţi

Ultimele cinci recesiuni au costat aproximativ 2.500 de lire sterline (3.150 de dolari SUA) pe gospodărie și au lăsat aproape un milion de șomeri în Marea Britanie, se arată într-un raport intitulat "Failing to plan = planificare pentru a eșua", scrie ro.sputnik.md.

Dacă guvernul nu ar fi reușit să abordeze impactul ultimei recesiuni, PIB-ul ar fi putut scădea cu 12%, echivalentul a peste 8000 de lire sterline pentru fiecare familie din Marea Britanie.

Cu toate acestea, ceea ce a fost eficient în reducerea ultimei recesiuni, cum ar fi reducerea ratelor mari ale dobânzii, ar fi greu să funcționeze atunci când vine o nouă recesiune din cauza climatului economic actual, la această concluzie a ajuns think-tank-ul, solicitând o nouă abordare.

"Îngrijorător, dar, cu toate acestea, este puțin probabil ca factorii de decizie politică să fie capabili să răspundă în același mod în cazul unei noi recesiuni", a declarat directorul de cercetare James Smith, în raport.

El a explicat că nu există prea mult spațiu de manevră, având în vedere rata de bază actuală a Băncii Angliei de doar 0,75% și rata datoriei față de PIB, care este mai mult decât dublă față de cea care a precedat criza din 2008.

"Deci, este o mare îngrijorare că moștenirea crizei va limita capacitatea politicii de a sprijini economia", a adăugat el.

Fluxul de știri
0